tirsdag den 2. april 2013

Sukkerfri chokoladekage med banan



 
Min storebror er diabetiker og har været det siden han var barn. Han skal også have lidt "sødt" at nyde, så jeg har forsøgt at lave en opskrift på en sukkerfri chokoladekage, hvor jeg kom banan i for at hjælpe med at søde. Det her er hvad jeg har fundet frem til.

2 æg, delt i blommer og hvider
120 g oliemargarine
3 modne bananer, most
260 g hvedemel
140 g Perfect Fit (sukker og fedt erstatning)
2 spsk kakao
1 tsk natron
1/2 tsk bagepulver

Æggeblommer, oliemargarine og moste bananer røres sammen.
Hvedemel, PF, kakao, natron og bagepulver blandes sammen og røres i de våde ingredienser til det er ensartet.
Pisk æggehviderne stive og vend dem i.
Du kan enten bage den i en springform ved 175 grader i ca. 45 minutter, eller i små aluforme som jeg gjorde denne gang. Så skal de ha knap 20 minutter.

Jeg synes resultatet er blevet ret godt og svampet, sådan kan jeg i hvert fald bedst selv lide en chokoladekage. Brormand er vist også ret godt tilpas :) 


Ingen kommentarer: