onsdag den 29. august 2012

Jordbær-yoghurt is og jordbærsirup




Rigtig lækker is i en lidt lettere udgave.

1 l yoghurt naturel
1 dl akacie honning
Kornene fra en vaniljestang

Bland sammen og dræn den i mindst 12 timer i køleskabet.

500 g drænede optøede jordbær- gem væsken hvis du vil lave sirup

Blendes og røres i yoghurten.

3 past. Æggehvider
50 g sukker

Piskes stift og vendes i. Nu er isen klar til enten at blive rørt på ismaskine eller kom den i friseren og rør ca hver anden time



Jordbærsirup

Jeg fik 1,5 dl jordbærsaft efter de var drænet. Jeg kogte det med 300 g sukker i 5 min hvor det boblekogt. Kom det på en flaske og du har lækkert sirup til din is, yoghurt eller måske endda en drink?

- Posted using BlogPress from my iPhone

onsdag den 22. august 2012

Køleskabs havregrød




Rundt om i blogland dukker der versioner op af køleskabs havregrød. Jeg må indrømme jeg mest af alt synes det lignede en gang havregryn med mælk der havde stået for længe, alt for længe. Men man har jo lov til at blive overrasket!
Jeg lavede den sådan her

2 dl havregryn
2 dl mælk
1 spsk vaniljesirup
En knivspids salt

Rør det godt sammen og sæt på køl natten over.


Næste morgen rører du det op og tilsætter nødder og frisk frugt. Jeg valgte mandler og banan og det smagte rigtig lækkert, men jeg kunne ikke spise op, måske det halve kan gøre det?


- Posted using BlogPress from my iPhone

tirsdag den 21. august 2012

Yoghurtbrød

Jeg har bagt yoghurtbrød i dag... Sådan på slumpstrup, men jeg prøver at gengive målene her, for de blev faktisk ret okay. Svampet og luftigt.

Til 2 kæmpe brød

2 pk gær
1 liter yoghurt
2 æg
3 spsk olie
15 g salt
20 g sukker
Ca 1,5 kg mel

Lun yoghurten og opløs gæren heri. Tilsæt salt, sukker, æg og olie. Rør godt. Kom mel i til den er perfekt - lidt klistret men stadig mættet.
Hæv ca 1 time. Kom dejen i 2 meget store eller 3 almindelige forme og lad dem efterhæve en lille time igen. Bag dem i 20-30 min ved 200 grader

onsdag den 15. august 2012

Tøm dit køleskabs aftensmad



Og hvad var der så i det køleskab, der trængte til at blive brugt? Jo ser du:
2 kyllingebrystfiletter
1 pk pikantost
1/2 l fløde
5-6 snackpebre
1/2 pecorino ost
1 stor tomat

Foruden det har jeg brugt:
1 ps pasta
1 rødløg
1 tsk paprika

Fyld et fad med løget og tomaten i skiver og snackpeber i kvarte.
Snit langs kyllingen og fyld hvert stykke kylling med en stor teskefuld pikantost. Drys med salt og friskkværnet peber.


Til det fik vi noget gratineret pasta. Du starter med at koge pastaen.
Kom resten af pikantosten og paprikaen i en skål og rør godt. Tilsæt fløden og pisk det sammen.
Riv osten. Skær 2-3 peberfrugter i små tern
Kom den kogte pasta og peberfrugterne i et fad. Det kan være du skal holde noget tilbage for flødeblandingen skal kunne dække pastaen lige så knap. Du kan komme lidt mælk ved hvis det ikke dækker. Kom osten over.

Giv det 20-30 min i ovnen eller indtil osten er gylden og kyllingen gennemstegt.
Det var så her jeg kunne have haft et billede af det færdige resultat, hvis ikke vi havde haft så travlt med at spise det;)

Server med en grøn salat!

- Posted using BlogPress from my iPhone

søndag den 12. august 2012

På tur med Starbucks




Handlen i netto bød på en kold forfriskning på hjemvejen. Starbucks Seattle latte. Fyldig, rund, kraftfuld og opkvikkende. Så gør en halv times kørsel hjemad ikke så meget:)

Go søndag!

- Posted using BlogPress from my iPhone

fredag den 3. august 2012

Fredagshygge




Med dameblade, "I seng med fjenden" på TV2 og ham jeg allerbedst kan li:)

Weekenden kommer til at gå med sølvbryllup og formentlig den nye batman film på søndag. Har du set den?

Jeg håber du får en dejlig weekend...

- Posted using BlogPress from my iPhone