mandag den 30. april 2012

En dag med familieforøgelse

Og dermed nye titler til hele flokken, så jeg er blevet en stolt tante:) Kæresten er ud af en søskende flok på 5 og storesøsteren fik i formiddags en lille prinsesse, som vi har været inde at se her til aften og hvor var hun da skøn. Hun var fremme i skoen og kom tre uger før tid - det kom bag på alle...også moren og faren der vist ikke helt havde fået samlet alt babyudstyr sammen endnu. PYT jeg ved hun er mere end velkommen i alles hjerter:) Pointen er at det med barselsgave var der ikke helt styr på. Jeg har set de hersens Ammehuer, ellers babsehuer som jeg kalder dem. Sådan en havde jeg da fået strikket til baby, men i iveren i går fik jeg bare pakket den ind uden at tage et billede. Den ligner dog meget denne her som Liselotte har lavet.

Glæder mig allerede til næste gang vi skal se hende lillepigen.

Ellers har dagen gået med forberedelser til min bedre halvdels fødselsdag i morgen. Det er simpelthen heldig, at jeg har sådan en sød kæreste, så vi får lækkert vejr i morgen.

Eftermiddagsboller med kardemomme

Lørdag blev til sylte og bagedag. Jeg fik lavet tre marmelader (mere om dem når tiden er der), rugbrød, chokoladekage og disse boller der var tiltænkt prøvesmagningen af marmeladerne. Det var bare slet ikke så tosset, kan jeg fortælle.
Opskriften stammer fra Sif Orellanas "Krudtugler og kanelsnegle". Jeg har undladt safran, da det oprindelig var nogle juleboller- men det er jo ik jul og det har endda været påske:)
ca. 12 stk.

75 g smør
3 dl mælk
25 g gær
1 æg
7-9 dl mel
1 tsk stødt kardemomme
2 spsk sukker
½ tsk salt

Smelt smørret og bland det med den kolde mælk. Rør gæren ud i den lunkne blanding og tilsæt de øvrige ingredienser. Ælt godt i gennem og stil til hævning indtil det når dobbelt størrelse under et vædet viskestykke. Min stod en lille times tid tror jeg.
Form boller og lad dem efterhæve ca. 20 min. Pensl med æg og bag i ca. 15 min ved 200 grader.


Uhm de er bare gode- lige som sådan en hvedemelet tebolle skal være.

I morgen er det kærestens fødselsdag, så lige nu er der gang i to slags muffins/cupcakes som han kan få med på job i morgen:) Håber det spreder glæde og god fødselsdagskarma!

torsdag den 26. april 2012

Hækling?? Det skal da også læres





Så nu har jeg begivet mig i kast med et par grydelapper.



 

Man skal jo starte et sted:)

- Posted using BlogPress from my iPhone

onsdag den 25. april 2012

Tærte med røget bondeskinke og løg /Når aftensmad skal være ude af hænderne hurtigt-tærte




Du kender det godt! Du har andet at give dig til end at lave aftensmad, så det skal være noget der ikke kræver det helt vilde af din tid. Herunder er et eksempel på en løsning

Du skal bruge:
1 pk færdiglavet og rullet tærtedej
1 pk røget bondeskinke(mit var fra Lidl) eller evt bacon hvis du ikke finder det andet.
Lidt mange løg, rødløg eller zittauerløg
En pose revet mozzarella
Passende mænge æg og mælk/ rester af hytteost/ creme fraiche/ fløde, så du kan lave den æggemasse du plejer til tærter.
Salt og peber
Lidt olie
Evt. Et skvæt hvidvinseddike

En lækker grøn salat.

Du gør således:
Skær løg i ringe, kom dem i en gryde ved svag varme til de er bløde men stadig har en smule bid. Er du til det, kan du komme lidt hvidvinseddike i de sidste fem minutter. Det giver et godt modspil til den salte røgede skinke.
Imens løgene bliver klar, kommer du dejen i en smurt tærteform, skærer salat og rister skinken let på panden, sådan til lige inden det bliver sprødt.



Nu skal du lege lasagne: løg, ost, bacon og så videre indtil der ik er mere;)



På med æggemassen og ind i ovnen ved 200 grader i ca 30-35 min.



Imens kan du beundre din salat, som forhåbentlig er blevet noget mere spændende end min:) eller ren faktisk skynde dig at få gjort det som er årsagen til at du i dag ikke har tid til at kokkerere i køkkenet
Ca en halv time senere...



Voila!!! Velbekomme

- Posted using BlogPress from my iPhone

søndag den 22. april 2012

Frisk frugt med honning, chokolade og drænet yoghurt

 Her er endnu en lille nem dessert, der dog kræver lidt forberedelse, da der skal drænes en liter yoghurt.
Det gør du ved at ligge et klæde over en sigte som står over en skål og hælde yoghurten oveni klædet. Det skal så stå i i hvert fald 3 timer vil jeg tro, eller indtil konsistensen er der. Jeg kom lidt vaniljepulver fra urtekram i.

Du skal forresten også lige have hakket lidt god mørk chokolade, fundet din flydende honning ud af skabet og skåret en masse frisk frugt ud i mundrette stykker. Jeg brugte ananas, æble, jordbær, banan, vindrue, appelsin og blomme.


Jeg er sikker på du godt kan gætte dig til resten...!
Håber du kommer godt ind i den næste uge og nyder resten af søndagen med det du bedst kan li':)

lørdag den 21. april 2012

Avispapirspotter - Trin for trin/DIY/Billedspam

Det færdige resultat

Jeg fandt denne dims i Netto til 30 kr. Det var starten på potte-tilblivningen

Start med at klippe avisstrimler på 18 x 30 cm og fold dem midtover.
Rul dem på pinden såm vist på billedet.

Færdig med at rulle. Klar til...

Så skal bunden foldes sammen. Først den ende vej...

...og så den anden vej

Færdig med indbukningen

Sådan ser potteskaberen ud naturel. Hulrummet gør at du kan gøre således....

Giv din pottebund et godt fast tryk.

Så kommer den nemlig til at se sådan her ud, og holde godt sammen.

Så hiver du potten af formen -og voila!

Mere voila:)

Jeg fik alle disse potter ud af den ellers tynde lokalavis.

Fordele: Avispapiret formulder med tiden, hvilket vil side du kan plante direkte i jorden, ligesom med de der spagnumpotter. Der er ikke plastikpotter der flyver rundt i haven du skal fange, hvis du planter i vildskab til tider ligesom jeg gør. Det er stort set gratis...

Ulemper: Kunne forestille mig de med tiden bliver skjoldede og knap så pæne at se på og så er de ikke helt så stabile som almindelige potter.

TIP: Når du klipper strimlerne til avisen, så husk at du også kan bruge ryggen, så er strimlen endda forpresset midtpå:) 

fredag den 20. april 2012

Nyanskaffelser til havearbejdet


Så er der nye røjser til mig- jeg er altså bare meget mere til gummistøvler end til stilletter....eller måske hver ting til sin tid:) Måske bare mere praktisk anlagt?


Det kan godt være de ikke er nogen skønhed, men man går simpelthen bare så godt i dem:) Så jeg kommer helt klart til at rende meget rundt i mine nye Dunlop str. 37:)


Så fik jeg mig også lige en ny spade. Nemlig en staudespade. Staudespaden er udviklet til det specielle formål at dele stauder og andre planter med rodknolde. Spadens smalle blad gør den samtidig ideel til de fleste graveopgaver i haven. Jeg kalder den nu bare for en damespade:) Den er lettere at få i jorden og jeg render jo mest bare rundt og planter blomster - det er den bare perfekt til:)

God Weekend til dig:)

torsdag den 19. april 2012

Banana...


split eller bananaslice måske... Jeg må indrømme jeg er ret vild med konstellationen af banan, vaniljeis og chokolade selvom det er lidt meget kitsch.
Jeg havde lovet dessert til manden i mit liv, så det blev lige til en hurtig gang bananhalløj:)

onsdag den 18. april 2012

Nem pastaret i fad

 
Den anden dag prøvede jeg en bekendts opskrift på  en pastaret i fad.
Du får også lige opskriften her.

1 pose pasta penne, kogt
2-3 pakker skinkei  tern eller strimler eller en rest skinke
1 bundt forårsløg eller porrer skræres i strimler
½ liter madlavningsfløde
1 brik Mornay sovs
1 pose revet ost

Jeg kom lidt rød peberfrugt i også.

Bland det hele sammen(bortset fra den revede ost) og giv et drys peber kom til sidst revet ost over.

Sættes i oven i ca ½ time eller prøv dig frem.


Det smagte dejligt og var yderst nemt at tilberede. Server med frisk salat og brød.

Ta' et kig her:)


Vibeke, som vandt min giveaway har nu modtaget bogen. Jeg glæder mig til at se om hun får bagt noget lækkert ud fra den. Du kan følge hende her på hendes kageblog og her på hendes kreablog. Begge meget inspirende og skønne blogs:)


Billeder har jeg lånt hos Vibeke.

torsdag den 12. april 2012

Nem ovnmad - bådkartofler og bøf i folie



Nogle gange er det ikke fordi det behøver gå stærkt men hænderne må gerne være fri til andre sysler. Så benytter jeg mig ofte af noget der bare ska pippes ind i ovnen. Det kunne fx være disse bådkartofler lavet af tre bagekartofler der bliver skåret i både og drysser med hjemmelavet ramsløg kryddersalt og rosen paprika. De sættes i ovnen, mens du klargør bøfferne i folie(ca et kvarter før bøfferne kommer i ovnen)


Sådan ser de ud når de er færdige... Men inden da former du det antal bøffer du skal bruge og ligger dem på hver deres staniol firkant. Så Kommer du tomat, løg og forårsløg (eller hva du føler for) på samt krydrer med salt og peber. Luk pakkerne sammen, som nedenfor


De stilles i et fad med vand i bunden og så ska de ha den sidste halve time sammen med kartoflerne.
Server med en grøn salat til:)

- Posted using BlogPress from my iPhone

onsdag den 11. april 2012

Den ville jeg gerne vinde

Er den ikke bare flot? Mig og Maya har i øjeblikket den på spil i en Giveway, så skynd dig ind og deltag her:)

onsdag den 4. april 2012

Man må jo være alsidig...


I hvert fald herude på landet:) Jeg kløver nemlig pind alt det remmer og tøj kan holde...

- Posted using BlogPress from my iPhone