onsdag den 29. februar 2012

Bogudsalg

Har i dag været på bogudsalg hos Bog og Ide og kom hjem med disse to bøger.
Hanne-Vibeke Holsts Dronningeofret, som er en rimelig stor moppedreng. Jeg fik den for 30,- som er ca. en tiendedel af prisen. Den skal læses lige så snart jeg er færdig med Camilla Läckbergs "Fyrmesteren"
Jamie Oliver kom også med med hjem til 70 kr, hvilket også er ret så billigt. Har bladret den igennem og har udset mig et par opskrifter som snart skal prøves, da de fleste ingredienser er på lager allerede.

mandag den 27. februar 2012

Vinterjakke på udsalg

Endelig fandt jeg en vinterjakke, som bare lige er sagen:) Den er fra Esprit og var sat ned fra 1199 til 599 - det gjorde det jo ikke lige frem værre!

mandag den 20. februar 2012

De skulle ikke banke på min dør ret mange gange


Før de blev tilbudt kost og logi:) Synes de er SÅ flotte, enkle og hyggelige. Ja det er ganske Urbania lyshusene fra Kähler.


SUK ! SUK ! SUK ! Kom hjem til mig

PIFT: Husk du kan stadig deltage i min Giveaway hvor DU kan vinde Rikke Grybergs - Byens Bedste Brød:) Gør endelig det!

søndag den 19. februar 2012

Wihuu det virker


Så er der rigtig gang i faviconet.
Det tager åbenbart kun en måneds tid inden det virker rigtig:)

lørdag den 18. februar 2012

Grove håndværkere - Rikke Gryberg


I anledning af min Giweaway tester jeg lidt flere af Rikke Grybergs opskrifter. Jeg er helt skudt i hendes bagebøger. Der er meget få opskrifter i bogen som jeg ikke har lyst til at prøve kræfter med, hvor der i andre kogebøger kun er nogle få man har lyst til at teste.

Der bliver 20 rundstykker

Dag 1 (Fordej)
2 dl vand
4 g gær
350 g italiensk hvedemel

Dag 2:
30 g gær
3 dl vand
1 ½ tsk salt
2 tsk rørsukker
2 spsk olivenolie
100 g groft speltmel
100 g fuldkornsspeltmel
blå birkes til pynt.

Dag 1: Rør vand, gær og hvedemel sammen i en skål, dæk med et fugtigt klæde og stil den våde dej i køleskabet til dagen efter.

Dag 2: Opløs gæren i vandet og tilsæt salt og sukker. Rør fordejen og olivenolie i. Tilsæt speltmel og fuldkornshvedemel lidt af gangen og ælt det til en ensartet, glat dej. Lad dejen hvile tildækket i ca. 30 minutter. Tryk dejen ud som en 3 cm høj firkant, pensl med vand og drys med blå birkes. Skær derefter dejen i 4 stænger som du hver deler i 5, så du får 20 flotte rundstykker. Lad dem hæve til dobbelt størrelse på en bagepapirbeklædt bageplade ( det havde jeg ikke tålmodighed til, så de fik 20 min ca.)
Varm ovnen op til 230 grader med en bradepande i bunden. Sæt bagepladen midt i ovnen og hæld lidt vand, ca. 1 dl, i bradepanden og skru ned til 200 grader. Bag derefter håndværkerne i 12-15 minutter.

De smager altså bare rigtig godt og mætter dejligt. Så skal du ikke have lavet fordejen klar, så du kan bage i morgen tidlig?



Husk at deltage i min Giveaway, så kan Rikke Grybergs - Byens bedste brød blive din.

fredag den 17. februar 2012

Hvad er det nu den hedder....den der chokoladekage med det der choko/kokoshalløj ovenpå


Uhh ha! Ja hvad var det nu den hed. I min søgen er jeg stødt på mange navne. Jeg nævner i flæng: Chokoladekage med kokoslåg/chokolade-kokosglasur, Chokolade drømmekage, Guf Guf kagen og "Den du ved nok". Jeg ved stadig ikke hvad jeg skal kalde den, men den smager godt, gør den. Nem at lave, nem at have med og væk i en fart. Sidstnævnt må være et godt tegn. Opskriften fandt jeg på Alletiders Kogebog - her hed kagen "Den du ved nok"

Ingredienser
500 g sukker
3 1/3 dl mælk
4 æg
450 g mel
3 spsk kakao
4 tsk vanillesukker
4 tsk bagepulver
300 g margarine

Glasur:
200 g margarine
7 spsk færdiglavet kaffe
2 ½ spsk kakao
3 tsk vanillesukker
100 g kokosmel (Jeg brugte 150 g og det synes jeg faktisk også du skal:))
375 g flormelis

Æg og sukker piskes sammen. Derefter blandes mel kakao vanillesukker og bagepulver i margarinen smeltes og hældes i sammen med mælken.

Dejen hældes i en smurt bradepande bages ved 190 grander c i 20-25 min.

Glasur: Glasuren varmes igennem i en gryde og kommes på den færdig bagte kage.


GUUD hvor er det egentlig nogle uinspirerende billeder - nå men man kan jo ikke både være smuk og klog... Ja dårlige undskyldninger er der nok af.

PIFT: Husk du kan stadig deltage i min Giveaway hvor DU kan vinde Rikke Grybergs - Byens Bedste Brød:) Gør endelig det!


onsdag den 15. februar 2012

Bloggen fylder 1 år + GIVEAWAY

Billedet er lånt her. Sig til hvis det ikke er i orden:)

Og det betyder også at vi skal have den første giveaway her på min blog. Eller det gjorde den, den 21. januar... men bedre sent end aldrig ikke? Nå nu til min første Giweaway.


Du kan nemlig vinde Rikke Grybergs " Byens Bedste Brød" som er en af mine personlige favoritter. Der vil i den sammenhæng også komme flere indlæg hvor jeg har prøvet opskrifter fra mit eksemplar af bogen af.

 Du kan deltage med i alt 3 lodder.
1 lod: en kommentar herunder
2 lodder: en kommentar herunder + tilmelding som fast læser
3 lodder: en kommentar herunder + tilmelding som fast læser + du linker til min giveaway på din blog. Brug endelig bare billede af bogen herover
Husk at skrive din mailadresse i kommentaren hvis du ikke selv er blogger, så jeg kan komme i kontakt med dig hvis du skulle blive den heldige:)

Jeg trækker en vinder den 25. marts.

Lige lidt generelt og hvordan jeg har brugt og forsat vil bruge bloggen. Bloggen bliver ikke opdateret dagligt. Jeg har besluttet med mig selv, at det med at blogge skal være en hyggeting for mig og det betyder at jeg blogger når jeg har tid og lyst og det er derfor man ikke hører noget fra mig hver dag.
Jeg vil gerne sige dig tak fordi du har fulgt mig og jeg håber at du fremover vil se med i ny og næ og smide en kommentar:) Og så håber jeg selvfølgelig du vil deltage i min giveaway.

Vores Valentinsmiddag

Jeg er ikke tilhænger af Valentines Day og hvad den har af løfter om gaver og blomster. Det er hverdagen der tæller. Derimod tager jeg kærkommen i mod en anledning til at hygge lidt ekstra med maden, så jeg lavede en lille scoremiddag med nogle af kæresten yndlingsfødevarer; nemlig kylling, bøf og chokolade. Det blev derfor til en kyllingesalat med hjemmebagt brød til forret, til hovedret med god oksebøf og en helt almindelig chokolademousse til dessert. Se bare her:

Tante Grøns kyllingesalat:

900 g kyllingebryst eller 1 lille hel kylling
1 ds ananas (gem saften - den skal bruges til dressingen)
2 glas asparges snitter
2 spsk. mayo
1 "spand" græsk yoghurt 2 %
salt
peber
karry

Kyllingen koges, afkøles og skæres i tern eller plukkes.
Rør en dressing af græskyoghurt, mayonnaise og saften fra ananasen og evt lidt af vandet fra aspargesen. Smag til med salt og peber og ganske lidt karry. Den skal bare lidt have et hint af karry. Server med godt brød til.


Oksebøf med champignon a la creme, 2 pers.
Opskriften er fra Tøsekogebogen



Ingredienser
1 løg (100 g)
500 g champignon - gerne brune markchampignon
1 spsk olivenolie
2 oksebøffer fx entrecote - ca. 400 g
1 tsk tørret rosmarin - jeg brugte nu lidt frisk i stedet
1½ dl piskefløde
1 dl rødvin eller hvidvin
2 spsk ribsgelé eller 1 tsk sukker
evt kulør
salt og peber

Pil løget og skær det i tern på 1x1 cm. Klargør champignonerne og skær dem i tynde skiver. Kom halvdelen på en tør pande og steg ved høj varme til vandet er fordampet. Tag dem af panden. Fortsæt med resten og tag dem af panden sammen med de andre. Kom olie på panden. Tilsæt løgene. Kom bøfferne på. Steg dem ved højeste varme i 1-2 min på hver side. Krydr med salt og peber. Vend i løgene undervejs. Skru ned for varmen og tilsæt champignon, rosmarin, fløde, vin, gele og kulør. Steg i 3-4 minutter under jævnlig omrøring. Sluk for panden. Lad bøfferne stå under låg og trække et par minutter. Server med kogte kartofler.



Chokolademousse, 2-3 glas
Denne opskrift er også fra tøsekogebogen

100 g mørk chokolade
20 g smør
1 bæger past. æggeblomme
2 tsk sukker
2 dl piskefløde

Smelt smørret og kom chokoladen som er grofthakket i, rør til det er smeltet. Pisk æggeblommerne med sukkeret til det er lysegul. Psik fløden til skum.
Kom den fingervarme chokoladeblanding i æggeblommerne. Vend forsigtigt rundt med en dejskraber. Ved flødeskummet forsigtigt i. Anret moussen i glas og stil dem på køl mindst 3 timer
Server med lidt frisk frugt til.

Alt i alt en super hyggelig aften:) Håber at du også havde en dejlig dag.